Alerte baby’s, moeilijke slapers

Alerte baby, kijkt wakker de wereld in

Iedereen kent ze wel. Baby’s die met grote ogen de wereld om zich heen bekijken. Ze krijgen er niet genoeg van om mensen en de omgeving te bestuderen. Alles is interessant. Eigenlijk hebben deze alerte baby’s ook niet echt tijd om een goede voeding te drinken. Nadat hun maagje een beetje gevuld is, kijken ze daarna weer met grote ogen om zich heen. Voor ouders kunnen die grote ogen verwarrend zijn. De baby is al een hele tijd wakker, hij gaapt even maar meteen daarna zien ze weer een heel wakker kindje.

Alerte, wakkere baby’s

Deze alerte en hele leuke baby’s kom ik vaak tegen bij mijn slaapconsulten. Ouders schakelen me in omdat hun baby steeds minders slaapt. De dagen zijn een brij geworden van korte voedingen en hazenslaapjes. Het kan een uitputtingsslag zijn voor ouders, maar ook voor hun baby.

Ik kan me nog goed baby Eva herinneren die een tijdje na de voeding moe werd, in haar oogjes wreef, gaapte en door haar moeder in haar bedje gelegd werd. Zodra ze het matrasje raakte, keek ze ons plotseling met wagenwijde oogjes aan, omdat er door een klein spleetje wat licht door de gordijnen scheen.

Het Vriendelijke Slaapplan

Samen met Eva’s moeder ben ik gaan oefenen om Eva met een slaapritueel en met het Vriendelijke Slaapplan beter te leren slapen. Het invoeren van een slaapritueel helpt baby Eva bijvoorbeeld om makkelijker in te slapen.

Slaapconsult

Heb jij ook behoefte aan een slaapplan voor je baby? Neem dan gerust contact op, of kijk op mijn pagina met informatie over een slaapconsult.

babygedrag babysignalen bad boertje borstvoeden borstvoeding borstvoedingsdeskundig draagdoek honger huilen krampjes lactatiekundige moe moeheid overdag slapen papa rustige baby slaapconsult slaapgedrag Slaapritueel SuperSaar tips zuigreflex