Referenties: ouders over mij en mijn werkwijze

Jeanet Stegeman kreeg haar eerste kindje en wilde tips om de borstvoeding makkelijker te laten verlopen:
‘Een hoop wijsheid en een fijne aanpak, wat een prettig consult. Ik raad Ineke aan iedereen aan! Ineke kwam langs voor een borstvoedingsconsult, maar heeft tips en advies over veel meer dan alleen dat gegeven. Ineke is heel kalm, begaan en ze neemt de tijd.’

 

Rina Ghafoerkhan vroeg Ineke om borstvoedingsadvies en een babyconsult:
Wij hebben Ineke leren kennen als zeer betrokken en deskundig. Wat hebben we veel gehad aan haar adviezen! Tijdens de kraamperiode rondom de borstvoeding en daarna rond de 3/4 maanden voor slaapadvies toen onze alerte zoon wakker zijn leuker vond dan slapen. Wij gunnen alle nieuwe ouders Ineke als lactatiekundige en baby-expert!

 

Laurina Cerredo schakelde Ineke in nadat ze bevallen was van haar tweede kind. Ineke’s inzet werkt nog steeds door:
Ik heb veel aan Ineke’s ondersteuning gehad na de bevalling van mijn tweede kind: het heeft zelfs mijn levenspad beïnvloed.
Mijn eerste bevalling was helemaal medisch. Door alle zorgen en het “abnormale” verloop van de kraamtijd in het ziekenhuis, kwam de borstvoeding helemaal niet van de grond; ik ervoer het als een worsteling.
Ik wilde mijn tweede kind graag borstvoeden maar had dus geen voorbeeld, geen goede ervaring hiermee. En helaas om zaken nog zwaarder te maken…ik moest zelf op de Intensive Care worden opgenomen waar mijn melk droog viel. Ik voelde me heel verdrietig. Bij thuiskomst heb ik toen meteen Ineke ingeschakeld: ik had enorme behoefte aan iemand die meekeek en mij geruststelde. Door haar rust en expertise kon ik weer vertrouwen op mijn lichaam en beginnen met opbouwen van de melkproductie.
Ik ben nu zelf doula en hoop, net als Ineke mij destijds vertelde over de essentie van haar werk, “mensen een stukje te dragen” in deze fase van hun leven zodat ze weer zelf verder kunnen. Ik acht post partum-ondersteuning, waar ook de borstvoedingsondersteuning voor mij onder valt, als essentieel onderdeel om vorm te geven aan je nieuwe identiteit als moeder en aan de hernieuwde (levens)balans in het nieuwe gezin. Ineke snapt dit als geen ander. Ze is wijs en bescheiden, zonder oordeel en positief. Een baken in roerige tijden. Iemand aan wie je je een tijdje kan vasthouden. Heel bijzonder maar essentieel. En dat gun ik echt iedereen.