Consulten

borstvoedings en baby-consult van ineke door straeten

Soms is het prettig om wat extra advies te krijgen over je baby. Je kunt me bellen voor een afspraak en ik kom bij je thuis voor een consult. Dat kan bijvoorbeeld voor een borstvoedingsconsult zijn, als het borstvoeden net anders gaat dan verwacht. Of voor een slaapconsult, als je behoefte hebt aan begeleiding in de eerste periode met je baby.

De eerste maanden na de geboorte van je baby kunnen intens zijn. Het ritme van jullie pasgeboren baby sluit misschien nog niet helemaal aan bij je dagelijkse ritme. De dagen zullen gevuld zijn met voedingen, verschonen, contact maken met je baby, en de nachten zijn onderbroken met voedingen. Ook kan het in de eerste maanden moeilijk zijn om je baby’s gedrag te begrijpen. Wat laat hij met zijn signaaltjes zien? Is je baby hongerig, moe of eenzaam, of heeft je kindje misschien ergens pijn? In deze eerste intensieve periode kan het fijn zijn om ondersteuning te krijgen bij borstvoeding of bij het moeilijke inslapen van je baby. Geleidelijk leer je je baby steeds beter kennen.

Een borstvoedingsconsult
Soms gaat borstvoeden niet vanzelf. Wil je advies over wat je kunt doen om het prettiger en makkelijker te laten verlopen? Ik kom langs om een voeding te observeren. Samen bekijken we het aanleggen, het drinkgedrag en andere praktische zaken die jou en je baby kunnen helpen.
Bekijk alle informatie over een borstvoedingsconsult >>

Een slaapconsult: over slapen, huilen en troosten
De eerste maanden na de geboorte van jullie baby kunnen intens zijn. Ondanks dat jullie je vaak gelukkig met je kindje voelen, kan deze periode ook zwaar zijn. Het is soms moeilijk het gedrag van jullie baby te begrijpen: is hij hongerig, heeft hij pijn of is hij moe?
Merken jullie dat het slapen van de baby moeizamer gaat, dan kan een slaapconsult wellicht helpen.
Bekijk alle informatie over een slaapconsult >>