Ik ben Ineke

Al achttien jaar werk ik met ouders en hun pasgeboren baby. Nog steeds geeft het mij veel voldoening om te zien hoe prille ouders in deze eerste fase groeien in het ouderschap. Op verschillende manieren probeer ik ouders hierbij te ondersteunen.

Bezoek aan huis
Als lactatiekundige en als babypedagoog bezoek ik ouders thuis. Daarnaast geef ik cursussen aan zwangere stellen, aan prille ouders en aan professionals.

Borstvoedings- en babyconsulten
Tijdens de borstvoedings- en babyconsulten kijk ik met de ouders naar de voedingen en het babygedrag. Samen met hen zoek ik naar mogelijke oplossingen bij vragen en problemen op het gebied van borstvoeding, slapen, huilen en troosten.

Cursussen om je baby te leren kennen
In de cursus Voeden en opvoeden komen alle mogelijke aspecten van een baby op een interactieve manier aan de orde: wat doet een baby in de baarmoeder, hoe kun je contact maken met je baby, wat betekent het gedrag van je baby, hoe ga je om met het huilen of met moeilijk slapen van je baby, hoe is het om voor het eerst moeder en vader te worden, hoe houd je je relatie goed.

Mijn achtergrond
Ik ben in 1956 in Zuid-Limburg geboren maar woon al sinds mijn twintigste in Amsterdam. In een ver verleden heb ik de lerarenopleiding tekenen en Nederlands gedaan en werkte bij enkele uitgeverijen en bij een kunstadviesbedrijf. Intussen kreeg ik drie kinderen en stapte daarna over van de kunstwereld naar de wereld van baby’s.