Slaapconsult: slapen, huilen en troosten

babyconsult-ineke-alerte-huilende-baby-troosten

De eerste maand na de geboorte gaat het slapen van een baby nog vaak vanzelf. Hij wordt wakker, drinkt en valt in slaap of hij is soms na het drinken nog even wakker, maakt contact met z’n ouders, kijkt nog wat om zich heen en valt in slaap.

Rond de zes weken kan het slapen minder vanzelfsprekend gaan. Baby’s kunnen soms moeilijker in slaap vallen ondanks dat ze moe zijn. Ze hebben dan wat meer hulp nodig bij het slapen. Maar voor ouders kan het moeilijk zijn de moeheidssignalen van hun baby te herkennen. Zeker bij hele alerte baby’s zijn deze signalen moeilijk te zien.

Als baby’s te moe zijn, gaan ze vaker korter en slechter drinken. De slaapjes duren kort want de baby heeft weer snel honger met het gevolg dat een dag een brij wordt van korte voedingen, korte slaapjes en veel onrust bij de baby.

Je kunt een afspraak met me maken voor een slaapconsult.
In dit consult ga ik met jullie kijken naar de voedingen, het ritme van voeden en slapen, ik geef jullie uitleg over babyslaap en daarna gaan we oefenen met slapen. Ik werk met een babyvriendelijk stappenplan en een slaapritueel waarbij ik ervan uitga dat een baby geleidelijk kan leren om beter te slapen.

Voor meer info over slapen, zie mijn blogs en mijn artikel ‘Alerte baby’s, moeilijke slapers‘.

Tarieven slaapconsult

  • Een slaapconsult aan huis duurt 1 ½ tot 2 uur en kost € 140. Inbegrepen in de prijs is een verslag van het consult en een evalutie een week later.
  • Een vervolgconsult aan huis kost € 100,-
  • Een telefonisch of Zoom-consult kost €10 euro per 10 minuten.

Maak een afspraak
Neem gerust contact op als je een afspraak wilt maken. Op werkdagen ben ik bereikbaar tussen 9:30 en 10:30 uur voor vragen. Je kunt me bellen via 0641565997 of mail naar inekevanstraeten@chello.nl.

Bekijk ‘Het Vriendelijke Slaapplan