Lekker slapen

Ineke kwam langs bij Lotte en Ido voor een slaapconsult. Baby Ido ging gemakkelijk lekker slapen. Lotte schreef er een stukje over in haar dagboek:

Slaapconsult voor Ido

Met Ineke die bij ons thuis komt, bespreken we hoe het tot nu toe gaat en waar we tegen aan lopen. We gaan proberen of je langer aan de borst kan per voeding door je een beetje actief te houden zodat je niet te snel in slaap valt. Ik kan de muis van je handje of voetje aaien om je wakker te houden en wat vaker van borst wisselen. Na je voeding letten we goed op of je slaapsignaaltjes geeft zoals gapen, druk bewegen, in je ogen wrijven. Bij het eerste signaaltje gaan we je proberen in slaap te krijgen. Ineke laat ons zien hoe. Ze pakt je tegen zich aan met je hoofdje tegen haar borst en onder haar kin. Ze gaat rustig en zacht praten en hopt op en neer op de yogabal terwijl ze zacht en lief ‘sssshhhh’ doet. Na een paar minuten val je in slaap en legt ze je in je bedje. Vanaf nu proberen we je zo in slaap te krijgen als je moe bent. Dat gaat meestal goed, maar je wordt nog wel eens wakker als we je in bed leggen. Dan gaan we een stukje lopen met de kinderwagen of ga je in de draagzak.

Tekening: Ineke van Straeten met Ido tijdens het slaapconsult
Ga maar lekker slapen… Ineke met Ido tijdens het slaapconsult, tekening van Lotte

babygedrag babysignalen bad boertje borstvoeden borstvoeding borstvoedingsdeskundig draagdoek honger huilen krampjes lactatiekundige moe moeheid overdag slapen papa rustige baby slaapconsult slaapgedrag Slaapritueel SuperSaar tips zuigreflex